Konferenciasorozat a Duna Stratégiáról – DanubeNet Conferences 2011/2012

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2011. november 29. kedd - 2011. november 30. szerda
Helyszín: Budapest

 
2011. november végén fél éven át tartó konferenciasorozat indul a Duna Stratégiáról mintegy 50 (5 helyi és 45 szomszédos országbeli) civil szervezet részvételével, melynek első állomása 2011. november 29-30-án Budapest lesz. A 11 országban megrendezendő, több mint 20 konferenciát magában foglaló sorozat záróeseménye ugyancsak Budapesten kerül majd megrendezésre 2012 júniusában.
 
Az EU Duna Régió Stratégiájának megvalósulásában kiemelt szerepet szánnak a tagországokban a civil szervezeteknek. A novemberben induló konferenciasorozat célja, hogy a Duna Régió Stratégia által érintett országok civil szervezeteivel megismertesse a Duna Régió legfőbb prioritásait és ismertesse a Duna Régió Stratégia (EUSDR) általános gyakorlatát.
 
A több mint 20 informális rendezvény által a civil szerveket arra ösztönzik, hogy segítsék az Európai Unió Duna Régió Stratégiájának (EUSDR) különböző prioritási területeihez, kérdésköreihez kapcsolódó nemzeti és a határokon átívelő nemzetközi kapcsolatokat. A részvevő civil szervezetek lehetőséget kapnak az együttműködésre a Duna Stratégiához kapcsolódó önkéntes munkafolyamatokban. A projekt célja, hogy lefektesse az EUSDR megvalósításában érdekelt civil szervezeti hálózat (DANUBENET) alapjait.