Több mint 400 fő aktív részvételével eredményesen zárult az URBACT II. Program éves konferenciája

Nyomtatóbarát változat
Több mint 400 fő aktív részvételével eredményesen zárult az URBACT II. Program éves konferenciája Koppenhágában 2012. december 4-én. Az európai városmodell történeti, építészeti, fenntarthatósági aspektusainak számbavétele mellett betekintést kaphatott a konferencia hallgatósága az ázsiai és amerikai urbanizációs folyamatokba, várospolitikai kihívásokba is az Európai Bizottság regionális és várospolitikáért felelős tagjaitól, a tudományos élet várostervezéssel foglalkozó szaktekintélyeitől, városvezetőktől.

Az URBACT program hat munkacsoportja által előkészített munkaüléseken a jelenlévők aktív bevonásával kerestek válaszokat korunk városi kihívásaira. Az urbánus térségekben bekövetkező társadalmi, gazdasági, környezeti változások áttekintése után a jövő lehetséges várospolitikai, várostervezési módszereiről, eszközeiről folytattak eszmecserét az Európai Bizottság és a Parlament tagjai, az URBACT Monitoring Bizottság elnöke, valamint Växjö svéd város alpolgármestere. A konferencia másnapján szervezett URBACT café keretében saját anyanyelvükön folytattak kerekasztal megbeszéléseket a résztvevők arról, hogyan segítse az URBACT Program az integrált fenntartható városfejlesztés végrehajtását a jövőben.

A rendezvény az URBACT Irányító Hatóság elnökének beszédével zárult, amelyben fölhívta a figyelmet az URBACT III. Program tervezéséhez alapot szolgáltató projekteredményekre, tapasztalatokra, valamint a 2014-2020 tervezési időszak új integrált városfejlesztési eszközeire.
 
A konferenciáról további információk lesznek elérhetők az URBACT Program következő hírlevelében, amely várhatóan  december második felében jelenik meg.
 
 

Összeállította:
Majorné Vén Mariann
VÁTI Nonprofit Kft
Területi Információszolgáltatási és Tervezési Igazgatóság