Környezeti kockázatok kezelése – Konferenciasorozat a Duna Stratégiáról – Szatmárnémeti

Nyomtatóbarát változat

2011. november végén fél éven át tartó konferenciasorozat indult a Duna Stratégiáról, mintegy 50 (5 helyi és 45 szomszédos országbeli) civil szervezet részvételével, melynek első állomása 2011. november 29-30-án Budapest volt. A 11 országban megrendezendő, több mint 20 konferenciát magában foglaló sorozat következő tudományos konferenciája 2012. március 23-24-én lesz, Szatmárnémetiben. A konferencia témái az EU Duna Stratégiájának 5. Környezeti kockázatok kezelése a Duna-medencében című prioritásához kapcsolódnak: Árvíz- és aszály elleni védelem – különös tekintettel a Tisza völgyének élhető folyóparti területeire – A folyóparti területek helyi közösségek érdekében történő hasznosítása.

Ennek a cselekvési területnek koordinátora Magyarország és Románia.
 
A Duna Régió Stratégia (DRS) kiemelt célja a régió gazdaságának és versenyképességének, végső soron polgári jólétének fenntartható módon történő javítása. A DRS segíti a meglévő régiós különbségek csökkentését, valamint a kohézió erősítését a régióban.

Az EU Duna Régió Stratégiájának megvalósulásában kiemelt szerepet szánnak a tagországokban a civil szervezeteknek. A konferenciasorozat célja, hogy a Duna Régió Stratégia által érintett országok nem-kormányzati szervezeteivel megismertesse a Duna Régió legfőbb prioritásait és ismertesse a Duna Régió Stratégia (EUSDR) általános gyakorlatát.
 
További információ


forrás: