Újabb állomásához érkezett a DaNet Duna Stratégiáról szóló konferenciasorozat

Nyomtatóbarát változat
Brno2011. november végén fél éven át tartó konferenciasorozat indult a Duna Stratégiáról, mintegy 50 (5 helyi és 45 szomszédos országbeli) civil szervezet részvételével, melynek első állomása 2011. november 29-30-án Budapest volt. A Duna Stratégiáról szóló DaNet nemzetközi konferencia-sorozat következő Nemzetközi Tudományos Konferenciája 2012. április 3-4-én lesz a csehországi Brnoban.
 
Az Európai Unió által kezdeményezett Duna makro-regionális Stratégia (EUSDR) megvalósítása a 14 érdekelt ország együttműködésén alapul és négy pilléren keresztül 12 prioritási területet foglal magába. A mostani konferencia témája a stratégia második prioritási területe: A fenntartható energia használatának ösztönzése lesz. Az energiahatékonysági fejlesztések és a megújuló energia növekvő használata az egész térség számára fontos, és ehhez a Duna régióban kedvező lehetőségek kínálkoznak az energiahatékonyság növelésére.

A konferenciasorozat célja, hogy elősegítse a nem-kormányzati szervezetek (önkormányzatok, kamarák, egyesületek, egyházak, vállalkozások és más civilszervezetek) tájékoztatását a Duna Stratégiáról, közös közleményben jelezzék javaslataikat az EU intézményei és a kormányok felé, valamint, hogy a Duna Stratégia sikeréért elősegítse a hálózataik (DANUBENET for NGOs.) létrehozását.
A konferenciát követőnapon, április 4-én Nemzetközi Biogáz Konferenciát rendeznek

A részvétel és az utaztatás ingyenes, de regisztrációhoz és létszámkorláthoz kötött.
Tovább a regisztrációhoz
.
Jelentkezési határidő: 2012. március 31. 12.00

A konferencia részletes programja és további információk itt érhetők el.

 

forrás:
http://www.mnvh.eu/
http://groupspaces.com/DanubenetforNGO