Környezetvédelem Hónapja 2012

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2012. november 07. szerda - 2012. december 06. csütörtök
Helyszín: Budapest, Francia Intézet (1011 Budapest, Fő utca 17.)
2012. november 7-én veszi kezdetét az Együtt a környezetvédelemért című programsorozat, amelyet a Francia Nagykövetség Kulturális és Együttműködési Osztálya, a Francia Intézet és a Vidékfejlesztési Minisztérium szervez közösen immár tíz esztendeje. A sokszínű rendezvénysorozat keretében természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos előadások, filmvetítések, valamint kiállítások és ifjúsági programok mutatják meg a téma iránt érdeklődőknek, milyen kihívásokkal, sikerekkel szembesül napjainkban e két szakterület, mit tehetünk közvetlen környezetünk természeti, ökológiai értékeinek megőrzéséért.

A nyitóestre érkezik Brice Lalonde, az ENSZ Rio+20 program ügyvezető koordinátora, Franciaország korábbi környezetvédelmi minisztere, aki őexcellenciája Roland Galharague-val a Francia Köztársaság nagykövetével, valamint Tóth Katalinnal, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával együtt nyitja meg az egyhónapos rendezvénysorozatot.

A budapesti Francia Intézetben november 7-én 18 óra 30 perckor kezdődő ünnepélyes megnyitón kerül sor a Magyar Televízió Pann-unikum című ismeretterjesztő filmjének a bemutatójára is, ami a Kárpát-medence gyeptársulásainak egyedülálló biodiverzitásáról, az ember és a természet harmonikus együttéléséről mutat átfogó képet. A filmvetítést követően pedig Bakó Botond, a Vidékfejlesztési Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályának munkatársa, a film egyik alkotója tart előadást a Pannon Biogeográfiai régió természetes élővilágának kialakulásáról, a Kárpát-medence endemikus fajairól, védendő értékeiről.

A rendezvénysorozaton a részvétel ingyenes.

További információ és részletes program

Kapcsolódó korábbi esemény
 


forrás:
www.termeszetvedelem.hu