A helyi akciócsoportok európai adatbázisa

Nyomtatóbarát változat
Az adatbázis többek között az alábbi hasznos információkkal szolgál a helyi akciócsoportokról: kapcsolattartási adatok; a működési terület meghatározása; fejlesztési stratégia; illetve együttműködés.
 
Az egyes helyi akciócsoportokra vonatkozó információk adatlap formájában jelennek meg. Ezek az adatlapok vagy a keresőmotorból kiindulóan a biztosított szelekciós kritériumok segítségével, vagy a Tagállamok dossziéi oldalról érhetők el, ahol az Európai Unió térképén földrajzi elhelyezkedése szerint választhatja ki az adott helyi akciócsoportot. Az adatlapok ezen kívül a Ki kicsoda oldalon biztosított HACs-címlistán keresztül is elérhetők lesznek.
 
Az adatbázisban rögzített információt a Kapcsolattartási pont gyűjtötte össze 2005 első negyedévében. Az ezt követő felülvizsgálat és kiegészítés folyamatában a Leader+ helyi akciócsoportok maguk is részt vettek, a végleges jóváhagyás pedig a vonatkozó nemzeti hatóságok és/vagy nemzeti hálózati egységek segítségével történt. Az adatlapon adott esetben egy „A nemzeti hatóságok által egyelőre nem jóváhagyott” utalás szerepel. Minden más adat a vonatkozó irányító hatóság és/vagy a nemzeti hálózati egység által hivatalosan jóváhagyott információnak tekinthető.
 
A tervek között szerepel többek között az is, hogy amint a vonatkozó adatok rendelkezésre állnak, az adatbázist – lehetőség szerint hasonló elvek szerint – az új tagállamokban működő helyi akciócsoportokkal kapcsolatos információkkal is kiegészítsük.
 
A helyi akciócsoporttal kapcsolatos tájékoztatás az eredeti nyelven jelenik meg. A nemzeti hatóságok által jóváhagyott információ azonban a tervek szerint a jövőben angol nyelvű összefoglalót is tartalmaz majd a helyi akciócsoportok által lefedett terület (fizikai és társadalmi-gazdasági) jellemzőinek leírásáról, és az akciócsoport fejlesztési stratégiájáról.
 
Forrás: