Nemzetközi konferenciát tartanak a héten a Duna Stratégiáról

Nyomtatóbarát változat
Az Európai Unió által kezdeményezett Duna makro-regionális Stratégia (EUSDR) fél évvel ezelőtt lépett a megvalósítás szakaszába. Most a Duna-menti Komáromban tartanak a Duna medencéjének fenntartható, egyedülállóan gazdag vízkészletének megőrzéséről konferenciát
 
A Duna Stratégiáról szóló DaNet nemzetközi konferencia-sorozat keretében soron következő Nemzetközi Tudományos Konferencia 2012. február 17-én lesz a Duna és annak egyik legjelentősebb mellékfolyója, a Vág találkozásánál fekvő Komárom (Komarno) városában. A konferencia célja, hogy elősegítse a nem-kormányzati szervezetek (önkormányzatok, kamarák, egyesületek, egyházak, vállalkozások és más civilszervezetek) tájékoztatását a Duna Stratégiáról, közös közleményben jelezzék javaslataikat az EU intézményei és a kormányok felé, valamint, hogy a Duna Stratégia sikeréért elősegítse a hálózataik (DANUBENET for NGOs.) létrehozását.

A rendezvény meghívója és a részletes program itt olvasható.

A Duna Stratégiáról bővebb információk az EUSDR honlapján érhetők el.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a fél éven át tartó nemzetközi „DaNet” konferenciasorozat 2011 novemberében indult el, nyitórendezvényét 2011. november 29 és 30 között Budapesten tartották.
 

forrás:
www.mnvh.eu