Urban Governance 2012

Nyomtatóbarát változat
A francia fejlesztési szereplők közös elképzelései a városi kormányzásról – Urban Governance 2012

Új stratégiai iránymutatásokat tartalmazó kiadvány jelent meg a közelmúltban, amely tartalmazza a városi kormányzás franciaországi megközelítésének közös elképzeléseit. A francia Külügyminisztérium nevében a Francia Szövetség a Városokért és a Területfejlesztésért (PFVT) platform adta ki azokat az iránymutatásokat, amelyek egyesítik Franciaország különböző városfejlesztéssel foglalkozó, városi kérdésekben kompetens szereplőit.

„A francia együttműködés iránymutatásai a városi kormányzás támogatásában” című kiadvány egy széleskörű konzultációs folyamat eredményeként, számos franciaországi városfejlesztési szereplő (nemzeti hatóság, helyi önkormányzat, civil szervezet, tudományos élet képviselője) közreműködésével készült el. A kiadvány egy keretrendszert kíván biztosítania a szereplők számára ahhoz, hogy nemzetközi szinten is szervezetten és koordináltan tudjanak fellépni.

Az iránymutatások célja egyrészt az egyéni és intézményi kapacitások erősítése, másrészt a szereplők közötti párbeszédek és viták elősegítése. A dokumentum kiemeli a stratégiai várostervezés, az alapvető szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés, a birtokvédelem és a gazdaságfejlesztés fontosságát, melyek a proaktív és hatékony városfejlesztések megvalósulását segítik elő.

A francia városi szaktudás megújítása és fejlesztése érdekében indították el 2011-ben a Francia Szövetség a Városokért és a Területfejlesztésért nevű többszereplős platformot, amelynek célja a franciaországi városi együttműködés koherenciájának és hatékonyságának növelése. További célja, a francia városi szakértői kör és a helyi szakértők közötti együttműködés fejlesztése a fejlődő világ országainak számára történő összehangoltabb és integráltabb válaszadás érdekében.


forrás:
http://www.citiesalliance.org/
www.eukn.hu