Útfelújítási szezonnyitó Debrecenben

Nyomtatóbarát változat
Országszerte közel 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg idén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásaiban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjainak forrásaiból. A közútkezelő a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogató döntése nyomán a tavalyi érték háromszorosából, mintegy 87 milliárd forintból indíthat fejlesztéseket. Elsőként Hajdú-Bihar megyében kezdődhetnek meg a munkálatok, itt 34 kilométernyi mellékutat hoznak rendbe összesen 4,8 milliárd forintból.
 
A beruházások megvalósulásával nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és érezhetően csökken az utazási idő. A teljes körű felújítások általánosan tartalmazzák a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét használhatja fel a Hajdú-Bihar megyei mellékúthálózat erősen leromlott állapotú szakaszainak helyreállítására. A programban 2013 végéig megújul a Balmazújváros-Hajdúszoboszló, a Tiszacsege-Debrecen és a Debrecen-Létavértes összekötő utak egy-egy szakasza. Folytatódik és nyárra befejeződik a 2012-ben elkezdett Hajdúböszörmény-Hajdúdorog összekötő út egy 13 km-es szakaszának teljes körű rekonstrukciója.
 
 
forrás:
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – Magyar Közút Nonprofit Zrt.