Urbanista felsőfokú továbbképzés indul a BME Urbanisztika Tanszékén

Nyomtatóbarát változat
Urbanista továbbképzés indulA BME Urbanisztika Tanszéke 2012. szeptemberében új évfolyamot indít az„Urbanista” - volt "Városépítési-Városgazdasági Szakmérnök”- felsőfokú szakirányú továbbképzésen. A kétéves kurzus interdiszciplináris oktatói és kutatói gárdájával hiányt pótol az urbanisztika komplex megközelítésével.

A tanfolyam négy féléven keresztül az urbanisztika legfontosabb témaköreit havonta egy-egy háromnapos tematikus konferencia formájában tárgyalja. Különleges figyelmet szentelnek a településrendezés témakörének, amelyet két elméleti konferencia után egy helyszíni gyakorlat és három félév vezetett gyakorlat mélyít el. A négy intenzív félév szakdolgozattal és államvizsgával zárul.

A képzés helyszíne a BME Építészmérnöki Karának Urbanisztika Tanszéke, tandíja félévenként 170.000 Ft. A tanfolyamra építészmérnök, építő­mérnök, tájépítészmérnök, településmérnök, közlekedésmérnök, környezetvédelmi mérnök szakos egyetemi vagy főiskolai oklevéllel lehet jelentkezni. Ugyancsak várjuk a településtervezésben-településfejlesztésben dolgozó geográfus, jogász, közgazdász, szociológus kollégákat.

Jelentkezni kitöltött jelentkezési lappal, az első diploma másolatával, rövid szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel kell 2012 augusztus 31-ig a képzés vezetőjénél: Szabó Julianna PhD docens tel: 00-36-1-463-3849, email: szabo.juli@freemail.hu.

További információk

Jelentkezési lap elérhető az Urbanisztikai Tanszék honlapján.


forrás:
www.mut.hu