Új városközpont épül Mórahalmon

Nyomtatóbarát változat
A mórahalmi projekt összköltsége 937 millió 500 ezer forint, ennek 80 százalékát – 750 millió forintot – az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosította, pályázat alapján.
 
Ezzel a pályázattal megvalósul a lakók régi vágya, és kulturált központja lesz Mórahalomnak, ahol a gazdasági, kulturális és közigazgatási fejlesztések is megkezdődhetnek – írja a turizmus.com. A beruházás egy régi iparterületen valósul meg.

A fejlesztés átfogó célja a városközpont fizikai megújítása és a partnerség megerősítése, új – települési és kistérségi – gazdasági, közösségi és közszféra funkciók megteremtésének ösztönzése, valamint a meglévő funkciók megerősítése, ezáltal a város fejlődésének dinamizálása. Itt működik majd a tervek szerint a város közigazgatási központja, hiszen a jelenlegi hivatal már nem alkalmas azoknak a funkcióknak az ellátására, amelyek nélkülözhetetlenek egy kistérségi szolgáltató központhoz, az egyablakos ügyintézés megvalósításához.


A szolgáltató központba költözne át a polgármesteri hivatal és a tervek szerint több közhivatal, illetve pénzintézet is. Az új épületben lehetőség nyílik kulturális rendezvények megtartására is: a hagyományőrzés, a homokhátság kultúrája, történelme, a helyi identitástudat megőrzése érdekében az e területen tevékenykedőknek helyszínt és infrastruktúrát biztosít a központ rendezvények lebonyolítására. A fejlesztés nyomán egy fedett piaccsarnok is létesül a város szívében.

 


forrás:
http://www.bautrend.hu/index.php/epites/4457-egymilliardbol-epuel-uj-var...