Területfejlesztési szakmai kollégium alakult Veszprém megyében

Nyomtatóbarát változat
Az országban az elsők között csütörtökön megalakult a Veszprém megyei területfejlesztési szakmai kollégium. A kollégium létrehozásának oka, hogy 2012. január 1-től a megyei önkormányzatok területi területfejlesztési, vidékfejlesztési, területrendezési, valamint koordinációs feladatokat látnak el.

A Veszprém Megyei Önkormányzat 2012-2013. évi feladata, hogy az országos területfejlesztési koncepcióval összhangban kidolgozza a megye hosszú távú területfejlesztési koncepcióját, a koncepció és a területrendezési terv alapján a megye fejlesztési programját, ezzel megalapozva Veszprém megye területi fejlesztését a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusra.

A kollégium állandó tagja a megyei önkormányzat, illetve a megyei kormányhivatal, Veszprém önkormányzata, a Pannon Egyetem, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, a megyei kereskedelmi és iparkamara, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács. Zsebe Péter sajtószóvivő tájékoztatása szerint az együttműködés célja egyebek között a megye különböző adottságú térségeiben a társadalom és a gazdaság megújulását elősegítő, a térségi erőforrásokat hasznosító fejlesztéspolitika kidolgozása, összehangolása és érvényesítése; a térségi és helyi közösségek területfejlesztési és területrendezési kezdeményezéseinek elősegítése, összehangolása a megyei célokkal; az elmaradott térségek felzárkóztatásának elősegítése, a kiemelt térségek sajátos fejlődésének elősegítése.


forrás:
MTI