Megvalósult fejlesztések Baktalórántházán

Nyomtatóbarát változat
Több, mint kétmilliárd forint értékű fejlesztés zajlott a közelmúltban Baktalórántházán, melynek keretében megújult a városközpont, létrejötte egy orvosi centrum és átadtak egy ipari parkot. 2013-tól ismét járási székhely címet kap a város - tájékoztatott a polgármester - ami azt jelenti, hogy a környező 11 település lakosai itt intézhetik majd hivatalos ügyeik nagy részét.
 
Az orvosi centrum kialakítása több, mint 1 milliárd forintos projekt keretében valósult meg, melyhez 95%-os támogatást adott az Európai Unió. Létrejött továbbá egy üzemcsarnokkal, irodaházzal, konferencia központtal, valamint konyha és étteremi szolgáltatásokkal ellátott ipari park és megújult a városközpont is.

A nyilvánosságra hozott és társadalmi egyeztetésre bocsátott járási tervezet alapján Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét 12 járásra osztják, melynek egyik járási központja Baktalórántháza lesz. A baktalórántházi járást a tervek szerint az alábbi települések (12) alkotják majd: Baktalórántháza; Besenyőd; Laskod; Levelek; Magy; Nyíribrony; Nyírjákó; Nyírkércs; Ófehértó; Petneháza; Ramocsaháza; Rohod.

A teljes cikk itt olvasható.