Megújul a történelmi Békéscsaba belvárosa

Nyomtatóbarát változat
Megindult Békéscsaba belvárosának városrehabilitációs programja. Az 1,9 milliárd forintos projekt költségeinek több mint a felét az Új Széchenyi Terv forrásai fedezik.
 
Békéscsaba megyeszékhelyként és majdani járási központként meghatározó szerepet tölt be a térség gazdasági, politikai és kulturális életében. A város szívét, a Szent István teret ennek megfelelően fogják kezelni és felújítani: a téren többek között a műemléki környezet követelményeinek megfelelő lámpaoszlopokat helyeznek el, helyreállítják a Városháza és a város egyik legszebb polgárházának homlokzatát, valamint növényeket telepítenek, díszkutat, rózsakutat és harangjátékot alakítanak ki. Megújul az Andrássy út és átépül a Luther Márton utca is.

Az Új Széchenyi Terv városrehabilitációs programjainak célja a városi közterületek megújítása, melynek eredményeként egész városrészek újulnak meg, jobb minőségű lakókörnyezetet biztosítva ezáltal az ott élőknek és amely tovább segíti a települések gazdasági és társadalmi aktivitását.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)


forrás: