Megjelent az URBACT Hírlevél novemberi (30.) száma

Nyomtatóbarát változat
Megjelent az URBACT Hírlevél novemberi száma, melyben többek között beszámolót olvashatnak az UNIC (Urban Network for Innovation Ceramics) „Városok az innovatív kerámiáért” elnevezésű URBACT Projekt eredményeiről.
 
Európában a nehézipari bázis gazdaság szerkezetváltása és áttérés az innovációra épülő gazdaságra hátrányosan hatott a hagyományos és speciális ipari profillal rendelkező városokra. Az URBACT UNIC projekt kilenc városának (köztük Pécs városának is) közös jellemzője a hagyományos kerámia ipar. A projekt két éve során kicserélték tapasztalataikat és olyan helyi fejlesztéspolitikát alakítottak ki, amelyik alkalmazkodik a gazdasági környezet változásához és arra törekszenek, hogy a kerámiaipar helyi értékké lépjen elő az innováció, a kulturális fejlődés és a turisztikai vonzerő tekintetében.

Az UNIC Projektben részt vevő városok: Limoges (Franciaország), Aveiro (Portugália), Castellón (Spanyolország), Sevilla (Spanyolország), Kolozsvár (Románia), Faenza (Olaszország), Stoke-on-Trent (Egyesült Királyság), Delft (Hollandia), Pécs (Magíarország).

A megosztott városok ellen címmel tanulmányt olvashatnak Laura Colini, Darinka Czischke és Tosics Iván tollából.  A Megosztott városok ellen munka célja, hogy segítsen a városoknak helyi fejlesztéspolitikájuk átgondolásában, az európai városi területek térbeli és társadalmi szegregációinak felszámolásában. A tanulmány első lépésként a szegregáció témakörét tekinti át, ahogyan az az integrált, fenntartható városfejlesztéssel foglalkozó szakértők, kutatók és URBACT partnervárosok vizsgálatai szerint megjelenik a városi fejlesztéspolitikákban.

A Hírlevél megtekinthető az alábbi linken:
http://us6.campaign-archive2.com/?u=a6873ae9a69c292e7e35bba63&id=2bd4ef5...


forrás:
URBACT Hírlevél