Megjelent az URBACT Hírlevél márciusi száma

Nyomtatóbarát változat
Megjelent az URBACT Hírlevél 33. száma, amelyben többek között arról olvashatnak, hogy 2013. március és június között 150 európai város képviselői találkoznak, hogy elindítsák a végrehajtási fázisba jutott projektjeik megvalósítását.
 
Az URBACT program 2013-ban pilot tréningeket szervez a 15 folyamatban lévő projekt 150 partnervárosa számára, amely ha hatékonynak bizonyul, szélesebb körű lesz a jövőben. Elsőként a városok egy 30 fős választott képviselőcsoportja részesül képzésben, a hat nyelven lefolytatott három szeminárium megrendezésére 2013 júniusában, szeptemberében és decemberében kerül sor Brüsszelben.
 
Szó esik a hírlevélben az Állásváros nevű URBAN projektről is, amely a fiatalkorú munkanélküliségről szól, mivel ez az EU egyik legsúlyosabb mai és jövőbeni gondja. Az projekt keretében 9 országból 11 partner azt vizsgálja, hogy hogyan lehet álláslehetőséget teremteni a fiatalok számára.
 
Információt kaphatnak az OP-ACT kartáról, amely felhívást tartalmaz az egyenlő életfeltételekért az európai kis- és középvárosokban, különös tekintettel a demográfiai változásokra. Az OP-ACT projekt partnervárosai ebben a kartában fogalmazták meg a politikai vezetés felé a legfontosabb követeléseiket. Ezek kiterjednek a finanszírozási rendszertől a területi tervezésen át egészen a megfelelő bevándorlási politikákig.
 
A Hírlevél a www.urbact.hu oldalon, illetve ezen a linken is elérhető.
 
 

forrás: