Megjelent az URBACT Hírlevél májusi száma

Nyomtatóbarát változat
Megjelent az URBACT Hírlevél 35., májusi száma, amely többek között egy hat műhelymunka tapasztalataiból összeálló tematikus jelentéssorozatról számol be, valamint a helyi támogató csoportok számára rendezett szemináriumokról ad hírt.
 
Az URBACTlegfrissebb hírlevele beszámol a 2011-es „A holnap városai – Kihívások, jövőképek, további lépések” jelentés kapcsán kialakult műhelymunkákról, melyek a nyitott kérdések megválaszolására folytak. A 6 műhelymunka eredményéről készült „A Holnap Városai – A Ma Feladata” tematikus jelentéssorozat. A munka során többek között a népességfogyás, a gazdaságfejlesztést és versenyképességet korlátozó veszélyek, a növekvő társadalmi különbségek és a természeti erőforrások kimerülése témák problémáira keresték a választ.
 
Ezt követően részletes beszámolót olvashatunk az URBACT helyi támogató csoportjai számára elindított nemzeti szemináriumokról. Ezek célja, hogy a résztvevők alaposabban megismerjék a projekt módszertanát és hatékonyabban dolgozhassanak a városfejlesztésért, a kitűzött célokért. Az első szemináriumot Budapesten tartották májusban, erről olvashatunk a beszámolóban.
 
A hírlevél közzéteszi az Európai Együttműködési Nap keretében megrendezendő gyermek-rajzversenyt. Azt kérik az URBACT programban részt vevő városok gyerekeitől, hogy rajzolják meg, milyennek képzelik el az ideális várost („Az én ideális városom”). A verseny végeredményét szeptemberben hirdetik ki.
 
 
A Hírlevél a www.urbact.hu oldalról, illetve ezen a linken érhető el: 
 
 
forrás: