Megjelent az URBACT Hírlevél áprilisi száma

Nyomtatóbarát változat
Megjelent az URBACT Hírlevél 34. száma, amelyben többek között interjút olvashatnak Hunyadi István városigazgatóval, a RE-BLOCK project vezetőjével az URBACT II program 3. felhívásának egyetlen magyar vezetésű projektjéről.
 
 
A RE-BLOCK projekt vezetőjével készült interjúból kiderül, hogy nagy fába vágta a fejszéjét Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, hiszen a magasbeépítésű lakótelepek problémája igen komplex, szerteágazó kérdéskör. A projekttől azt várják, hogy a Havanna lakótelep fejlesztéséhez, az ott élők életkörülményeinek javításához számos jó példát láthatnak a partnerországok gyakorlatából. Olyan akcióterv kidolgozása a cél, amely összegyűjti ezeket a jó példákat, de mindenekelőtt megvalósítható, a gyakorlatba átültethető megoldásokat tartalmaz.
 
 
A Hírlevél beszámol a politikusok számára indított, a fenntartható fejlődésről szóló URBACT képzésről. A beszámoló a 2013. április 8-10. között Brüsszelben rendezett nyitó szeminárium történéseit foglalja össze. A program a helyi döntéshozók tájékoztatását segíti. Még két hasonló képzést rendeznek, a második témája a részvételen alapuló megközelítés kialakítása az érintettekkel, a harmadiké pedig a fenntarthatóság és a változás lesz.
 
A Projekthír rovatban megtudhatjuk, hogy Torino városa részt vesz az URBACT Markets projektben, amelynek célja, hogy kihasználja a piacok adta lehetőségeket helyi viszonylatban. Ennek köszönhetően Torino hozzájutott egy 100 000 eurós befektetéshez, melynek keretében új webes platformot hozhatnak létre, hogy így ösztönözzék a helyi piacokat és új innovatív piaci szolgáltatásokat teszteljenek.
 
 
A Hírlevél a www.urbact.hu oldalról, illetve ezen a linken érhető el: 
 
 
forrás: