Kormányhatározat az Új Széchenyi Terv elkészítésének ütemezéséről

Nyomtatóbarát változat
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye

A Magyar Közlöny 2010. augusztus 4-én megjelent 127. számában került kihirdetésre az Új Széchenyi Terv előkészítéséről és az ezzel összefüggő feladatokról szóló 1163/2010. (VIII. 4.) kormányhatározat. Az Új Széchenyi Terv megvalósításának ütemezését tartalmazó kormányhatározat négy feladat kapcsán kéri a nemzeti fejlesztési miniszter közreműködését.
 
A nemzetgazdasági miniszterrel együttműködve 2011. január 15-ig kell elkészüljön az Új Széchenyi Terv végrehajtási és pályázati rendszere, illetve kell kialakítani az Új Széchenyi Terv értékelési rendszerét, amelynek megfelelően évente kell majd a gazdasági és fejlesztési tárcáknak jelentést készíteniük a Kormány részére a terv előrehaladásáról.
 
Különálló feladatként került nevesítésre a költségvetési tervezés összehangolása az Új Széchenyi Terv programjára fordítható európai uniós források felhasználásával.
 
A nemzetgazdasági miniszter - a határozat előírásai szerint - a nemzeti fejlesztési miniszterrel együttműködve hangolja össze az Új Széchenyi Terv készítését és végrehajtását az uniós politikákkal, különösen a konvergencia programmal, az EU 2020 cselekvési tervvel, a kohéziós és szociális politikával.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
 
Budapest, 2010. augusztus 5.
 
 
forrás:
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium