Hódmezővásárhely védettebb a belvíztől

Nyomtatóbarát változat
Pályázati forrásból korszerűsítették Hódmezővásárhely csapadék- és belvízelvezető rendszerét. A 145 millió forintos beruházásnak köszönhetően a Csongrád megyei városban csökkent a nagy esőzések jelentette veszély.
 
Összesen 145 millió forintos beruházással korszerűsítették Hódmezővásárhely csapadék- és belvízelvezető rendszerét. A beruházásra az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez (ÚMFT) és a Dél-alföldi Operatív Programhoz (DAOP) nyújtott be a város pályázatot, amellyel 130 millió forintos támogatást nyert.
Az összegből két városrészben is megkezdődhettek a munkálatok. Tarjánban korszerű szivattyútelepet létesítettek, valamint korszerűsítették a csapadék- és belvízelvezető rendszert. Ennek köszönhetően itt megszűnik a belvízveszély, és a kiterjedt hálózatnak köszönhetően a többi településrészen is csökkent a probléma kialakulásának az esélye.
A város ipari parkjában szintén korszerűsítik a vízelvezető rendszert, amely főként a Nyomásszéli-csatornába vezeti el a csapadékot. Korábban gondot okozott, hogy nagy esőzésekkor a Hódtó-Kistiszai-főcsatorna visszaduzzasztotta a belé torkolló Nyomásszéli-csatornát, most azonban egy műtárgyat helyeztek ki, amely megakadályozza a probléma megismétlődését, ezzel megvédve Újváros városrészt is.