Az Ős-Dráva program a kihelyezett kormányülés napirendjén

Nyomtatóbarát változat
Baranya megye helyzetéről, gazdasági lehetőségeiről tájékozódott a kormány csütörtöki kihelyezett ülésén, az ormánsági Kémesen. A központi téma az Ős-Dráva program volt.
 
Tiffán Zsolt a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke felidézte, hogy a 25 milliárd forintból megvalósuló Ős-Dráva program célja egy vízkormányzási rendszer kialakításával, a folyó eredeti állapotának visszaállításával az öntözés, a turizmus, a mezőgazdaság, azon belül az állattenyésztés, zöldség- és gyümölcstermesztés, a feldolgozóipar fellendítése, a foglalkoztatottság növelése. Megjegyezte, hogy az Ős-Dráva programban a Start-munkaprogram keretében már 420 ember dolgozik, és sok köztük a roma, akik akarnak és tudnak is dolgozni.
 
Fazekas Sándor agrárminiszter azt hangsúlyozta, hogy az Ős-Dráva programot a vidékfejlesztési tárca is kiemeltként kezeli, az abban érdekelteknek 2014 és 2020 között is számos pályázati lehetőségük lesz támogatások elnyerésére.
 
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár elmondta, hogy az M6-os autópálya a következő kormányzati ciklus végére eljuthat a határig, a vejti kompátkelő kialakításáért már folynak az előkészületek, megvalósulása Horvátországtól is függ. A komp elérhetőségét magyar oldalon biztosító 10 kilométeres útszakasz még idén elkészülhet.
 
Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter közölte: 2014 második felében megépül a Pécset elkerülő út, amely képes lesz levezetni az M6-M60-as autópálya teherforgalmát.
 
 
forrás: MTI