Árvízvédelmi fejlesztések Tolna megyében a Duna projekt keretében

Nyomtatóbarát változat
2012. november 22-23-án a Tolna Megyei Mérnöki Kamara Szakcsoportjai a Magyar Hidrológiai Társaság Tolna Megyei Területi Szervezetének támogatásával két napos Szakmai Fórumot rendeznek Szekszárdon a Vármegyeháza Dísztermében. A rendezvényen négy szakcsoport képviselteti magát: a Vízgazdálkodási Szakcsoport, a Tartószerkezetek Szakcsoport, a Geodéziai Szakcsoport, és az Épületgépész Szakcsoport.

A Vízgazdálkodási Szakcsoport által „Vízgazdálkodási nagyprojektek Tolna megyében” címmel szervezett programja keretében helyet kap a teljes Duna-projektről, valamint a Duna projekt Tolna megyét érintő fejlesztéseiről szóló két prezentáció is. Pintér Beatrix az OVF Duna projektért felelős projektvezetője „Elsőrendű állami árvízvédelmi vonalak fejlesztése a Duna mentén” címmel tart előadást, melyben a Duna projekt 11 projektelemet magában foglaló európai uniós támogatásból megvalósuló nagyprojektről ad tájékoztatást. Előadása keretében bemutatja, hogy miért van szükség a projektre, milyen elvek mentén választották ki a beavatkozási pontokat, milyen fejlesztések valósulnak meg az egyes projektelemekben, valamint ismerteti a projekt jelenlegi előrehaladását.

 
A projekttel kapcsolatos második előadás „A Duna projekt Tolna megyei (KÖDU-VIZIG-et érintő szakaszának) fejlesztéseiről” ad információkat. Dr. Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója beszél a Vízügyi Igazgatóság területén megvalósuló 3 projektelem kivitelezési munkálatainak állapotáról és a projekt keretében közvetlenül érintett műtárgyak fejlesztéseiről. Az első nap előadásaiban szóba kerül többek között a Duna projekt, a Szekszárd-Bátai főcsatorna rekonstrukciója, az építésigazgatás új szervezet- és eljárásrendje, illetve a megújuló energiák hasznosítási lehetőségei. A Fórum második napján helyszíni szemlét tartanak, mely során a Szekszárd-Bátai főcsatorna rekonstrukciós munkáit, a Szekszárdi Balassa János Kórház Új Hotelépület és SO1-re történő ráépítését, Cikói Regionális Hulladékkezelő és lerakó működési folyamatát, illetve a bonyhádi Danubiana Borkereskedő és Termelő Bt. telephelyét tekinthetik meg a résztvevők.

További részletek az eseményről itt olvashatók.


forrás:
Duna Projekt