„Energiatudatos épületek, települések” címmel továbbképzés indul áprilisban Budapesten

Nyomtatóbarát változat
 
Az energiahatékony településfejlesztés ismereteinek terjesztése céljából „Energiatudatos épületek, települések” címmel, 16 szabadon felvehető modulból álló szakmai továbbképzés indul 2012. áprilisában, elsősorban önkormányzati döntéshozók és szakemberek részére Budapesten.
 
 
A fenntartható és energiatudatos környezet kialakítása érdekében az Európai Unió több irányelvet bocsájtott ki az épületek energetikai teljesítményéről, a megújuló energiaforrások arányának növeléséről és a széndioxid kibocsátás csökkentéséről.  Az energiahatékonyság jegyében Magyarország elkészítette az Európai Bizottság által meghatározott tartalmi és formai keretek betartásával a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Tervet, illetve 2012. februárjában elfogadásra került a Nemzeti Energia Stratégia.

Európa szerte, így Magyarországon is, egyre több település ismeri fel az energiahatékony településfejlesztés jelentőségét, melynek megvalósításával gazdaságosabb, takarékosabb és élhetőbb klímabarát környezetet tud teremteni. Az energiahatékonyság kérdésében kulcsfontosságú szereppel bírnak a települések életét meghatározó szervek, így az önkormányzatok.

Az Energiatudatos épületek, települések címet viselő szakmai képzés küldetése, átadni azon ismereteket, amelyek segítségével az önkormányzatok döntéshozói, szakemberei szakmailag is megalapozott lépéseket tegyenek a valóságban is hatékony energiatudatos fejlesztések érdekében.


Ízelítő a témakörökből:

  • önkormányzati energiagazdálkodás, projektfinanszírozási lehetőségek
  • épületenergetikai szabályozás
  • életciklus elemzés, költségelemzés - módszerek
  • kommunális villamosenergia ellátás, távhőellátás
  • napenergia hasznosítás városi környezetben, biomassza, geotermikus energia
  • szabad terek, városklímatológia, levegőtisztaság
  • meglévő épületállomány energetikai állapot felmérésének kérdései
  • épületfelújítás – stratégiák, energiahatékonyság

A képzés moduljainak részletes tematikája a mellékelt dokumentumban megtekinthető. A képzés moduljai szabadon, egymástól függetlenül is felvehetők. Lehetőség van arra is, hogy egy jelentkező szervezettől az egyes modulok előadásain más-más személy vegyen részt érdeklődési körének, illetékességének megfelelően.

A képzés előadásai az adott témakörben szabatos műszaki tartalommal kerülnek előadásra, megértésük mégsem kíván az adott szakterületen speciális előképzettséget. Az előadásokat kíváló előadók tartják, akik az egyes szakterületek elismert hazai képviselői, uniós projektek és testületek résztvevői. A kurzus fontosságát és létjogosultságát az IEE UPRES Európai Uniós projekt is elismeri, így támogatásuknak köszönhetően a képzésen való részvétel kedvezményes díjjal vehető igénybe.

 

A képzés helyszíne: Budapest, Hunor Hotel (1039 Budapest, Pünkösdfürdő u.40)

További információ a képzésről, jelentkezésről, részvételi díjakról az esemény honlapján vagy e-mailen keresztül érhető el.

 

forrás:
http://www.kreditpontoskepzes.hu

 
CsatolmányDátumMéret
[file] Modulok és Témaleírás20/03/12 12:19 pm247.27 KB