LEADER Kompetenciagyűjtő (LEADER Competence Pool)

Nyomtatóbarát változat
Ez az eszköz a vidékfejlesztés területén Európa-szerte dolgozó szakemberek számára kínál lehetőséget kínál arra, hogy bizonyos területeken társakat és szakmai ismereteket, és bármilyen helyzetben segítséget találjanak.
 
Az LCP-t a Leader+ félidős értékelő felmérésének eredményeire válaszul hozták létre. A felmérés ugyanis fényt derített rá, hogy a Leader II és a Leader+ programok között sok tanulási lehetőség veszendőbe ment. Az elképzelést a helyi akciócsoportok, az országos hálózati egységek és irányító hatóságok képviselőivel karöltve vitatták meg és fejlesztették ki a 2006. novemberében Tihanyban megrendezett Leader+ Obszervatórium szemináriumon.
Az LCP eszközt a Kapcsolattartó Pont a Leader+ irányító hatóságokkal és országos hálózati egységekkel együtt indította el, akik felhívták az alkalmas jelöltek figyelmét arra, hogy regisztráljanak és tegyék fel profiljukat. A folyamat már lezárult. A mára már lezárult folyamatban részt vettek a helyi akciócsoportok vezetői, a regionális, régiók közötti és országos hálózatok, valamint intézmények, mint például az irányító hatóságok képviselői.
 
Az LCP segítségével a Leader folyamat résztvevői megfogalmazhatják, hogy a kezdeményezés során milyen tapasztalatokat gyűjtöttek és milyen készségekre tettek szert. Az eszközt azzal a céllal alakították ki, hogy be tudja fogadni a Leader program során felhalmozott tudás és tapasztalatok egy részét; kiegészíti a jelentések hagyományosabb formáit.
 
A profilok angol nyelven, adatlap formájában érhetők el. A keresőben a megadott keresési kritériumok segítségével férhet hozzá az adatlapokhoz.
 

forrás: