A jóváhagyott transznacionális együttműködési projektek európai adatbázisa

Nyomtatóbarát változat
Az adatbázis célja, hogy közös eszközt biztosítson a transznacionális együttműködés megvalósításával kapcsolatos információk cseréjéhez. Hasznos tájékoztatással szolgál a Leader+ kezdeményezés keretében jóváhagyott projektekről. A projektinformáció a részt vevő partnerek kapcsolattartási adatai mellett az alábbiakat is minden esetben tartalmazza: a közös együttműködési célkitűzések; a közös cselekvési terv; az együttműködés jogi aspektusai; a várt eredmények, és a pénzügyi adatok.
 
A projektek legfontosabb adatait a területileg illetékes irányító hatóságok által biztosított tájékoztatás alapján a Kapcsolattartási pont rögzítette, majd felkérte az irányító hatóságokat, hogy – a nemzeti hálózati egységek és/vagy a helyi akciócsoportok esetleges segítségével – töltsék ki az adatlapok fennmaradó mezőit.
 
Az egyes projektekkel kapcsolatos információ a ‘projekt megmutatása’ gombra kattintva megnyíló adatlap formájában jelenik meg. Az adatlap leíró mezői a tervek szerint mind a vezető partner nyelvén, mind angolul elérhetők lesznek. Az itt megjelenő HACs-információ a Helyi akciócsoportok európai adatbázisához kapcsolt, és ennek megfelelően – amennyiben másként nem jelölt – a vonatkozó nemzeti hatóságok által hivatalosan jóváhagyott információnak tekinthető.
 

forrás: