Városi stratégiák válság idején: Az URBACT városokban kidolgozott intézkedésekről szóló felmérés a városok magas reakcióképességét bizonyítja

Nyomtatóbarát változat

A városok egyértelműen a középpontban vannak, amikor a válság hatásai kerülnek szóba, és fontos szerepet játszanak mind az olyan lehetséges megoldások felkutatása, mind azok végrehajtása során, amelyek közvetlenül kihatnak az emberek életére. A városok gazdasági válságra adott válaszait vizsgáló URBACT felmérés alapján kiderült, hogy a városok elemezték és azonosították a lakosságukra és a térségükre gyakorolt hatásokat, valamint speciális intézkedéseket hoztak az új kihívások kezelésére.
A felmérés hangsúlyozza például, hogy a városok riasztóan növekvő szociális problémákkal szembesülnek. A városok beszámolóiból a szociális problémákat illetően az egyre kevesebb munkahely és munkaerőpiaci problémák a jéghegy csúcsát jelentik, amelyek egyre nagyobb terhet jelentenek a szolgáltatásokra is: növekvő szegénység, informális gazdaság, eladósodás, hajléktalan-kérdés, egészségügyi problémák, bűnözés és a társadalmi kohéziót fenyegető veszélyek. Mindezeken túlmenően a válság következtében egyre súlyosabbá válnak azok a problémák, amelyek sok városban már korábban is jelen voltak.
 
Tovább a teljes cikkhez
 
Forrás:
URBACT