Közép-Dunántúli Régió Regionális Stratégiai Program 2007-2013

Nyomtatóbarát változat
A Közép-dunántúli Régió Regionális Stratégiai Programja (Stratégia) összefoglalja a régió magterületi fejlesztési (ágazati és területi tervezési) elképzeléseit, amelyeket meghatározott jövőképhez, valamint stratégiai, átfogó és specifikus fejlesztési célokhoz rendelt önálló operatív program megvalósításával kíván elérni. A Stratégia, igazodva az igény alapú tervezési szemlélethez – figyelemmel a keresleti és kínálati oldalra –, egységesen kezeli a régió 2007-2013 közötti fejlesztési elképzeléseit. Ugyanakkor magterületenként megjelöli, hogy mely fejlesztéseket szükséges, illetve érdemes a regionális, melyeket a szektorális operatív programok során megvalósítani. Továbbá igény oldalról alapul veszi a régió kiemelt fejlesztési projektjeit is.
 

Stratégiai fejlesztési célok: A jövőkép elérését szolgáló stratégiai fejlesztési cél, hogy a Közép-dunántúli Régió az innováció, az állandó megújulás elemeit befogadja, elterjessze és közvetítse, ezzel javítsa a régióban élők életminőségét. A stratégiai cél megvalósulását segíti a Közép-dunántúli Régió további két átfogó fejlesztési célja:

  1. Innovatív társadalmi-gazdasági szerkezet létrehozása
  2. Kiegyensúlyozott területi fejlődéssel vonzó élettér kialakítása

Specifikus fejlesztési célok: A Közép-dunántúli Régió átfogó fejlesztési céljainak elérését három specifikus fejlesztési cél támogatja:

  1. Innovatív és versenyképes gazdasági környezet kialakítása
  2. Minőségi humán erőforrás fejlesztés
  3. Fenntartható életminőség megteremtése

Stratégiai fejlesztési területek és prioritások: A Közép-Dunántúli Régió fejlesztésének három prioritása a jövőkép, valamint a stratégiai, az átfogó és a specifikus célok során megfogalmazott elképzelések elérési módját jelöli ki, amelyhez az operatív program beavatkozási területeket és támogatható tevékenységeket rendel. A prioritási tengelyek – amelyek több fejlesztési magterületet fognak össze – a következők:

  1. Regionális gazdaság- és turizmusfejlesztés
  2. Humán és települési infrastruktúrafejlesztés
  3. Környezet- és közlekedésfejlesztés
 

forrás:
Közép-Dunántúli Régió Regionális Stratégiai Program 2007-2013
 
CsatolmányDátumMéret
[file] Közép-Dunántúli Régió Regionális Stratégiai Program 2007-2013
2006
29/09/11 4:55 pm4.85 MB
[file] KDR stratégiai programot megalapozó részanyagok
2006
29/09/11 4:59 pm8.94 MB