Úton az Európai Duna Régió Stratégia felé - szakmai tájékoztató kiadvány

Nyomtatóbarát változat

A Dunában rejlő lehetőségek kiaknázása több évszázados múltra tekint vissza, de az akkori tervek csak részben valósulhattak meg. Az Európai Duna Régió Stratégia (EDRS) most lehetőségét teremt a határokon átnyúló, széles körű együttműködésre, a Duna térségének egységes fejlődésére. Az EU Bizottság felhívásával újabb, jelentős szakaszához érkezett az Európai Duna Régió Stratégia tervezése.
 
A tagállami hozzájárulásokkal párhuzamosan megkezdődött az érintett országok rendszeres konzultációja is. A stratégia rövidesen a gyakorlati megvalósítás szakaszába lép, ezért az akciótervek, a közös projektek kidolgozása is a szakmai érdeklődés középpontjába került.
 
Célunk e kiadvánnyal a tervezési és konzultációs folyamat eddigi eredményeinek közzététele és ezzel közös tudásbázis kialakítása. Ennek keretében az Európai, Bizottság, az Európai Parlament, a Régiók Bizottsága, az ICPDR és a hazai szakmai tanácsadó testületek (Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa, Országos Környezetvédelmi Tanács) állásfoglalásai, valamint a hivatalos tagállami hozzájárulások közlésére került sor. A fentieken túl még a konzultációs folyamat keretében nemrég lezajlott nemzetközi ulmi, és a hazai nemzeti konferenciák eredményei is bemutatásra kerültek.
 
Törekedtünk az összes megszólított állam érdekeinek bemutatására, azonban az időbeli korlátok nem tették lehetővé minden érintett országgal az egyeztetések lefolytatását, így csak egyes államok dokumentumai kerülhettek ismertetésre.
 

forrás:
NFGM
CsatolmányDátumMéret
[file] Úton az Európai Duna Régió Stratégia felé - szakmai tájékoztató kiadvány21/10/10 4:13 pm2.33 MB