2000. évi CXII. törvény a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról és a Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról

Nyomtatóbarát változat
Az Országgyűlés 2018. december 12-én elfogadta Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvényt, amelynek területrendezési terveket érintő fejezetei 2019. március 15-től lesznek hatályosak, térképi mellékletei a https://www.e-epites.hu/trtv -n érhetők el.
 
A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervét az Országgyűlés 2000-ben fogadta el és emelte törvényi szintre (Balaton törvény). Azóta többször módosult, a legátfogóbb felülvizsgálatot követően 2008-ban lépett hatályba a módosított törvény.

Hatályos 2000. évi CXII. törvény a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról és a Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról
A jelenleg hatályos Balaton törvény szövege, mellékletei, a térképlapok georeferált formátumban és a módosítás indoklása letölthető.
tovább
 
1197/2009. (XI. 20.) Korm. határozat a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról és a Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló 2000. évi CXII. törvény felülvizsgálatából adódó és a balatoni vízpart-rehabilitáció megvalósításával kapcsolatos feladatokról
A Balaton törvényből és a vízpart-rehabilitációs tanulmánytervekből adódó feladatok végrehajtásáról a Kormány 2009-ben, a módosított Balaton törvény 2008 évi megjelenését követően határozatban rendelkezett. A kormányhatározat a feladatokat határidőhöz kötötten 2016-ig tartalmazza.
tovább
 
Kapcsolódó alátámasztó dokumentumok
A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról és a Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló 2000 évi CXII. eredeti törvényt a 2003 és 2008 között lezajlott felülvizsgálat eredményeként a 2008. évi LVII. törvény módosította. A 2008. évi módosító törvény és annak indoklása ill. az eredeti 2000. évi Balaton törvény archív formában letölthető.
tovább
 
A 2003-2008 évi felülvizsgálat munkaközi anyagai
A Balaton törvény öt éves felülvizsgálati szakaszának tervezési anyagai közül a mérföldköveknek számító dokumentumok letölthetők.
tovább
 
Kapcsolat
 
Jogalkotási, hatósági eljárás ügyekben:
Gyarmati Edit Amália
Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság
edit.gyarmati@me.gov.hu

 
Tervezés területén:
Faragóné Huszár Szilvia
Lechner Nonprofit Kft.
Tel: 06 1 279 2640

Térképmellékletek megrendelése ügyében:
Lechner Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ Ügyfélszolgálat
Tel: 06 1 361 0206
e-mail: adatbank@lechnerkozpont.hu
 

forrás:
Lechner Nonprofit Kft.Térségi Tervezési Osztály
Kormányzati Portál jogszabálykereső